Nem is tudom hol kezdjem. Lehet nem görcsölöm túl annak ellenére, hogy ez az első blogom, rajta pedig az első blogbejegyzésem…..alakul minden idővel. Ti pedig – Kedves Olvasók – nézzétek el nekem az amatőr hibákat 😀
Szóval bele is csapnék az elsőbe…..
Úgy történt, hogy Újév első hétvégéjére teljesen kifüggtük a húst így ki kellett találni valamit a hétvégére ami kellőképpen laktató-húsmentes-és az egekbe lövi majd a vércukorszintünket. Ennek az izgalmas triumvirátusnak a gyermekeként született meg az ötlet: legyen fánk! No nem még egy karácsonyi, annál inkább farsangi. De januárban???? Pontjó! 😉
Szóval a szombati bevásárlás-agyhalál után nekiugrottam és sikerült egy ipari mennyiségű light-os palóclevest összedobni amihez pont illeni fog a fánk, bár szombat lévén még jövő csütörtökön is én fogom enni a maradékot (egyedül).
Amíg főtt a leves addig összeraktam a tészta hozzávalóit az alábbiak szerint:
RECEPT kb. 20 db-hoz
A KELT TÉSZTÁK EGYIK FONTOS ALAPSZABÁLYA, HOGY AZ HOZZÁVALÓK LEGYENEK SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰEK, GONDOLOK ITT A LISZTRE, TOJÁSRA, VAJRA. SZÓVAL HA ILYEN ÉTELBEN GONDOLKODTOK, REGGEL MÁR CÉLSZERŰ AZ ALAPANYAGOKAT A KONYHAPULTRA TENNI A HŰTŐBŐL/SPAJZBÓL!
Tipp* – Én a leszakadó maradványtésztákkal szoktam ellenőrizni a tészta keltségét. Ha lemerül a lábas aljára akkor nem kelt meg eléggé, akkor pedig várni kell még a sütéssel. Akkor jó ha úsznak az olaj tetején.
Tudom, hogy kezdőként sokszor nem egyértelmű egy-egy recept, ezért igyekszem mindig fázisfotókat is csatolni a végeredményhez, hogy ti is lássátok, hogyan is kell kinéznie azokban a bizonyos szakaszokban az ételnek:
Aki már január 02-tól a beachbody-ra gyúr annak nem ajánlom, hogy nekiugorjon…..de aki fokozatosan tér vissza hozzám hasonlóan a gyomorkímélő mindennapokhoz, az havonta egyszer bevállalhatja a kipróbálását. Valaki a családban tuti fog örülni!
Nyugi! Menni fog! Neked is <3